Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

SUSRET RAVNATELJA S O. BISKUPOM

RAVNATELJI

Božićni susret biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola održan je u četvrtak 16. prosinca u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Na susretu je bio i umirovljeni biskup Ante Ivas. U glazbenom dijelu programa nastupila je dječja klapa Katoličke osnovne škole.

 

Susret je započeo prigodnim riječima predstojnice Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renate Azinović. ''U vremenu smo kada nam Božja ljubav na osobit način hrli u susret. Traži nas i prihvaća sa svime što jesmo, sa svime što nam se događa. Želi se roditi i nastaniti u našim bićima, ispuniti sve prostore u našim nutrinama'', poručila je s. Renata Azinović. Svima je zaželjela da ovog Božića udome Božju ljubav koja je već davno sve udomila.

U ime ravnatelja biskupa je pozdravio Natko Duvnjak ravnatelj Osnovne škole Juraj Dalmatinac. „Živimo u izazovnim vremenima. Ali kao što kaže geslo našeg dragog biskupa „Omnia et in omnibus Christus“ (Sve i u svemu Krist), naša kršćanska tradicija i dani Božića daju nam novu nadu, vjeru i ohrabrenje u našoj zadaći učitelja, u kojoj smo uvijek otvoreni u suradnji i zajedničkom nastojanju da svoje znanje i sposobnosti stavimo na raspolaganje mladim naraštajima. Biti učitelj, nastavnik i profesor je istovremeno izazov, odgovornost, sposobnost, ali i radost i prilika da potaknemo mnoge u ostvarivanju svojih ciljeva i snova“, poručio je ravnatelj Duvnjak.

Kazao je kako je škola konstanta u životima svih nas. „Svi se mi sjećamo naših školskih dana, naših učitelja i profesora i nadasve značaja kojeg su imali u našim životima. Zbog toga smo mi, koji koračamo njihovim stopama, itekako svjesni odgovornosti i značaja koje imamo u odgoju mladih generacija.

Biskup Tomislav Rogić ukazao je da nam u aktualnom trenutku najviše nedostaje zajedništva. Danas nije najveći problem bolest. Ona je došla i ona će proći. Danas je najveći problem kako pandemiji prilazimo. Danas je najveći problem razdijeljenost i sukobljavanje do neshvatljivih iracionalnih razmjera. Danas nam najviše treba mir u srcu i u našim odnosima.

Ni u Isusovo vrijem nije bilo manje nevolja, muka i poteškoća, razjedenosti, svađa. Tu Bog dolazi da donese mir. Molimo ovog Božića Boga da nam donese miri i zajedništvo. Želim vam da ovog Božića pronađete susret sam mirom, ljubavi i zajedništvom koje Božji dolazak donosi u ovaj svijet.

Preuzeto sa: http://www.sibenska-biskupija.hr/susret-ravnatelja-odgojno-obrazovnih-ustanova-sa-biskupom-tomislavom-rogicem/?fbclid=IwAR0h9w0wNvDVGYhIu5aQwb8Q-YrRFPjqPEU2C8o4T6cq99WvJlQ-IWRSOtc

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries