Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

O KREPOSTI JAKOSTI

RAZMIŠLJANJE JEDNOG SEDMAŠA

U mom život susrećem se sa svakodnevnim izazovima. Izazovima moje jakosti, ali jakost proizlazi od straha. Iz straha da izgubim sebe.

 

Ja kao osoba želim postići napredak, ali da unaprjeđujem sebe, a ne svoje slabosti. Da postajem osoba koja želim postati, a ne osoba koja mi se gadi. Jakost se izražava kada ste u trenutku pitanja hoćete li poštivati soje nauke ili izdati sebe i sve. Jakost nam pomaže da odgovorimo na pitanja koja si postavljamo. Je li se isplatilo, je li išta što je naučeno iskorišteno. Ako je odgovor ne, slabi smo. Npr. družiš se sa svojim prijateljima u svom domu. Gledate film, zabavljate se i užiate u vremenu koje provodite. Onda jeda od njih zivadi nekakvu drogu ili slično, nebitno, te ju ponudi. Svi ostali uzmu, ali ti još nisi. Što ćeš učiniti? Ako si osoba koja smatra da ne štetiš svojem zdravlju te da ona nije štetna, uzet ćeš. Ali to je drugi problem, nerazboritosti. No obično to nije slučaj, već je većini stavljeno u glavu da u ti proizvodi loši. Povezuješ ih sa čistim zlom, ali to nije bitno sada. Pitanje je hoćeš li prihvatiti ili ne. Sumnjaš u sebe. Ako uzmeš, tvoji ćete prijatelji prihvatiti. Ali je žalosno izdati sebe.

To je jakost. Biti ja. Ako budeš svoj do kraja, ako, naravno, prihvačaš mišljenja drugih, ali ipak stojiš iza svojih riječi. Jakost je strah od gubljenja sebe i ne zadovoljavanje tog straha. Nije bitno što drugi misle, važno je da ti dobro misliš o sebi. Ako si slab obrnuto je, drugi misle dobro o tebi, ali si izdao samoga sebe.

Jakov Crnov, 7.e, OŠ Vodice

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries