Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

VJEROUČITELJ PRED IZAZOVOM TEŠKOĆA

ODRŽANO PRVO ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE

žsv191021

Dana 19. 10. 2021. godine u Katoličkoj osnovnoj školi vjeroučitelji Šibenske biskupije okupili su se kako bi održali prvo Županijsko stručno vijeće u novoj školskoj godini. Tema sastanka bila je Vjeroučitelj pred izazovom teškoća.

Susret je započeo svetom misom zadušnicom za pokojnu kolegicu Tatjanu Poljaković. Euharistiju je predvodio katedralni župnik don Krešimir Mateša koji je Bogu zahvalio za sestru Tatjanu koja je godinama nesebičnim darivanjem naviještala evanđelje u našoj biskupiji, bilo kroz školski vjeronauk, bilo kroz župnu katehezu.

Nakon euharistijskog slavlja započeo je radni dio sastanka. Prvo predavanje održala je psihijatrica dr. Ivana Pedišić Šerka na temu Uloga vjeroučitelja u očuvanju psihičkog zdravlja djece i mladih u okolnostima pandemije. U dosta životnom predavanju dr. Pedišić Šerka dala je vjeroučiteljima niz praktičnih savjeta i uputa o tome kako se nositi s izazovima koje sa sobom nosi 'novo normalno'.

Zanimljivo predavanje na temu Grkokatolici u Hrvatskoj održala je profesorica Suzana Slavica. Držeći se isključivo historiografskog aspekta, prof. Slavica dala je sažet i jasan pregled povijesti katolika bizantskog obreda u našim krajevima.

Treća točka prvog ŽSV-a odnosila se na primjere dobre prakse. Marina Galić, s. Renata Azinović i Nenad Palac izložili su svoje pripreme koje je edukacijska rehabilitatorica prof. Marijana Rupić preradila na način da je svaku pojedinu pripremu prilagodila djetetu s točno određenom poteškoćom u učenju. Kako bi prezentirane primjere dobre prakse vjeroučitelji mogli koristiti u radu, pripreme će biti objavljene na stranicama katehetskog ureda.

Susret je zaključen obavijestima iz katehetskog ureda i zahvalnom molitvom predstojnice s. Renate Azinović.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries