Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

DUHOVNA OBNOVA VJEROUČITELJA I ODGOJITELJICA U VJERI

unesic

Nakon ove „čudne“ školske godine i online susreta, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri Šibenske biskupije napokon su se okupili 12. lipnja na duhovnoj obnovi koju je predvodio don Ivan Terze. Oko 14 sati okupili smo se ispred crkve sv. Jure u Unešiću, gdje nas je gostoljubivo dočekao župnik i kolega vjeroučitelj fra Jozo Jukić. Radosna lica kolega vjeroučitelja nisu mogla ostati nezapažena.

jordan release date | Air Jordan 11 Retro High OG 'University Blue' — Ietp

Poslije kratkog pozdrava i dobrodošlice župnika te pozdrava naše predstojnice katehetskog ureda s. Renate, duhovnu obnovu započeli smo zajedničkom molitvom krunice Božjemu milosrđu. Kratkim uvodnim razmatranjem don Ivan nas je pozvao da u samoći i tišini otkrijemo svoj identitet vjeroučitelja: Tko sam ja? Kakvo je moje poslanje i kako se odnosim prema njemu? Što Bog želi od mene? Don Ivan je naglasio i važnost Isusovog poziva na svetost i gorljivost, a ne mlakost. Biti odgajatelj nije lako. Potrebno je naći pedagogiju odgoja kao osobe u cjelini, a to možemo jedino ako ostanemo u Božjoj milosti, rastući u svetosti i goreći za Krista i njegovu Crkvu.

Duhovnu obnovu smo završili Euharistijskim slavljem, a naše zajedničko druženje večerom na kojoj smo se zahvalili našem kolegi vjeroučitelju Vinku Tomiću koji nakon 35 godina vjeroučiteljskog služenja Kristu i Crkvi odlazi u mirovinu. Na večeri nije nedostajalo smijeha, razgovora, zahvale i ugodne obiteljske atmosfere. Ima li što ljepše od slobodnog vremena provedenog u zajedništvu braće i sestara u Kristu?
Vjerujem da su nas duhovna obnova i vrijeme tišine potaknuli da dublje razmišljamo o našoj ulozi u Crkvi i poslanju za koje nas Bog osposobljava. I za kraj, završila bih zazivom koji smo na svetkovinu Bezgrešnog Srca Marijina zazivali u molitvi vjernika: neka nam Gospodine tvoja Majka bude zagovornicom da ostanemo ustrajni i dostojni svoga vjeroučiteljskoga poziva.

vjeroučiteljica A.B.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries