Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

O BL. PIERU G. FRASSATIJU S DON MIHOVILOM KURKUTOM

ONLINE SUSRET DON MIHOVILA I OSMAŠA IZ OŠ VRPOLJE

Učenici osmih razreda OŠ Vrpolje i PŠ Perković imali su 25.05. virtualni susret sa salezijancem don Mihovilom Kurkutom. Tema na ovog susreta bio je blaženi Pier Giorgio Frassati mladić koji je svojim primjerom i djelima obilježio početak 20. stoljeća u Torinu. Za susret smo se pripremali zajedno kroz obradu određenih poglavlja iz knjige: „Pier Giorgio Frassati – prijatelj siromaha“.

nike dunk high black leather chair for sale | nike shoes half gold half black women for sale

Na početku susreta učenici su se upoznali s don Mihovilom, njegovim odrastanjem i ulaskom u salezijansku zajednicu.

Kako je don Mihovil dio svoga života proveo u Torinu, mjestu rođenja i djelovanja bl. Pier Giorgia Frassati, mogao nam je iz prve ruke posvjedočiti utjecaj koji je ovaj blaženik ostavio u nasljeđe ovom gradu. Poučen primjerom pojedinaca koje je susreo u svome životu, on raste u osobnoj vjeri kroz aktivno pomaganje drugima – napose siromašnima i napuštenima. Kroz proces beatifikacije njegovi prijatelji svjedoče kako bi šetao ulicom bez „prebijene pare“ jer je svoje novce podijelio siromašnima pa su prijatelji morali prikupljati donacije da može ići s njima na izlete. Veliku ljubav u svome srcu bl. Pier imao je za planine te je bio strastveni alpinist. 

Bl. Pier Giorgio Frassati umire u 24. godini života. Njegov skriveni život tada izlazi na vidjelo. Sveti Ivan Pavao II. proglašuje ga blaženim 1990. godine te bl. Pier Giorgio postaje zaštitnik svjetskog dana mladih.

Još jednom zahvaljujemo don Mihovilu što je odvojio svoje vrijeme te nas dodatno upoznao sa životom i djelovanjem bl. Piera Giorgia Frassatija. Neka nas njegov nebeski zagovor prati na svim našim životnim putovima.

vjeroučitelj Nenad Palac

(opširnije pročitajte na: http://os-vrpolje.skole.hr/?news_hk=1&news_id=615&mshow=290#mod_news)

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries