Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

DUHOVNA OBNOVA ZA VJEROUČITELJE ŠIBENSKE BISKUPIJE

naslovna vepric 

Duhovnu obnovu za vjeroučitelje Šibenske biskupije predvodio je salezijanac don Mihovil Kurkut. Nakon dolaska u Vepric i smještaja, duhovna obnova započela je zajedničkom molitvom Križnog puta.

nike dunk high black leather chair for sale | Women's Designer Sneakers - Luxury Shopping

 

Budući da se nalazimo u vremenu korizme razmatrajući otajstvo Kristove muke ponovno otkrivamo smisao našeg kršćanskog poziva. Voditelj duhovne obnove Don Mihovil u svojoj uvodnoj riječi potiče nas da milosno vrijeme u kojem se nalazimo iskoristimo kao priliku da se vratimo na izvor Kristove ljubavi.

Drugoga dana u subotu duhovna obnova započela je jutarnjom molitvom i prvim predavanjem. U prvom predavanju voditelj nam posvješćuje poziv i ulogu koju imamo kao vjeroučitelji i odgojitelji onih koji su nam povjereni. Vjeroučitelj je pozvan biti svjedok i navjestitelj. U vremenu punom izazova pred kojima se Crkva nalazi don Mihovil nas podsjeća na Kristove riječi da Crkvu ni vrata paklena neće nadvladati. U središtu naših života je Božje milosrđe koje je neizmjerno prema svakom čovjeku. Nakon prvog predavanja uslijedilo je vrijeme tišine i pripreme za euharistiju. U drugome predavanju voditelj nas u svome izlaganju upozorava na našu osobnu komotnost u koju često svi upadamo. Pozivajući se na crkvenog oca Sv.Kasijana potiče nas na veću angažiranost i otvoreno srce za one koji su nam povjereni. Vrijeme nakon predavanja proveli smo u osobnoj šutnji i razmatranju Božje Riječi. Drugi dan duhovne obnove završili smo klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom iznoseći Gospodinu svoje zahvale i prošnje.

U nedjelju dan smo započeli zajedničkom molitvom. U posljednjem predavanju voditelj duhovne obnove progovorio je o apostolima koji u početku nisu prepoznali Uskrsloga Krista. Pozivajući se na apostolskog prvaka Petra koji si nije mogao oprostiti svoje slabosti voditelj nam posvješćuje kako Bog koristi i naše propuste i nevjernost kako bi nas izgradio za naše poslanje. U drugome dijelu susreta vjeroučitelji su iznosili svoja osobna promišljanja i svjedočanstva iz svakodnevnog života. Obogaćeni Božjom milošću i zajedničkim druženjem duhovnu obnovu završili smo Euharistijom.

Domagoj Jurković

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries