Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Biskup Tomislav Rogić primio odgojiteljice u vjeri i vjeroučitelje

vjer-bo18001

Tradicionalni Božićni susret odgojiteljica u vjeri i vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola s područja Šibenske biskupije sa biskupima Tomislavom Rogićem održan je u subotu 22. prosinca u dvorani biskupske palače u Šibeniku. Susret je započeo pozdravnim riječima predstojnice katehetskog ureda s. Jakice Vuco.

 „Naša zadaća je ravnanje staza, ispravljanje krivih i hrapavih putova, snižavanje uzvisina, jer ćemo tada moći gledati spasenje koje nam je obećano u početku, a darovano u vremenu!. U toj radosti života, zajedništva i ljubavi došli smo Vama, i međusobno čestitati blagdan Isusova rođenja!“, kazala je sestra Jakica Vuco. Biskupu Rogiću zahvalila je što ima povjerenja u vjeroučitelje koji su po mandatu Crkve poslani naviještati i svjedočiti evanđelje života

U ime vjeroučitelja biskupa je pozdravila vjeroučiteljica Nikolina Gović. „Ne smijemo zaboraviti kako Bog od nas ne traži ništa drugo nego da ostavimo sve po strani i stavimo Njega na prvo mjesto. Kao što je Marija napustila sve svoje želje, potrebe i planove i mi moramo pristati na to što Bog od nas traži. Jer nije Božić samo slavlje rođenja Isusova, Božić je svetkovina koja nas podsjeća na to da moramo u svojim životima pronaći mjesta za Boga i uvijek iznova prihvaćati Njegovu volju. Upravo onako kako je to činila Marija, čak i kad joj to nije bilo logično“, poručila je Nikolina Gović.

Šibenski biskup Tomislav Rogić izrazio je zadovoljstvo radom vjeroučitelja Šibenske biskupije. Bog je svemoguć. Bog svoju svemoć ostvaruje kroz ljubav i žrtvu onih koji su mu spremni služiti. Želim vam obilje Božićne radosti upravo po Božjoj blizini i nadahnuću, poručio je biskup vjeroučiteljima.

Preuzeto sa http://www.sibenska-biskupija.hr