Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

"Te Deum..." za kraj nastavne godine

ODRŽANO ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE

IMG-9d7b80aba588a513b52fc9624b6baadd-V

U organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije 28.06.2018. godine u prostorima Katoličke osnovne škole i na ulicama šibenske gradske jezgre održano je Županijsko stručno vijeće za vjeroučiteljice i vjeroučitelje.

 Susret je započeo euharistijskim slavljem u kapelici osnovne škole koje je predvodio biskup mons. Tomislav Rogić. Nakon euharistijskog slavlja u kojem je otac biskup zahvalio vjeroučiteljima na angažmanu u protekloj školskoj godini, podijeljene su zahvale i mali znaci pažnje za one vjeroučitelje koji odlaze u zasluženu mirovinu. Vjeroučitelji koji s krajem ove školske godine odlaze u mirovinu su: Vinka Lovrić Caparin, s. Marija Grgat, don Filip Rodić i fra Ante Vukušić. 

Poslije euharistijskog slavlja vjeroučitelji su se okupili na predavanju i pedagoškoj radionici "Web alati u nastavi vjeronauka" u prostorijama Katoličke škole. Na predavanju su prof. Martina Kolovrat i Ivana Milišić izložile 5 alata koji se na praktičan način mogu iskoristiti i doprinijeti dinamizmu u nastavi vjeronauka kroz pripremu osmosmjerki, križaljki, slika i kvizova. Vjeroučitelji su se kroz rad na računalima sami okušali u korištenju predloženih alata. Prezentaciju u .pdf formatu možete preuzeti OVDJE

Županijskog stručno vijeće nastavljeno je u središtu Šibenika kroz radionicu "Integracija religijsko - kulturnih sadržaja grada Šibenika u postojeće nastavne teme i jedinice" koju je predvodila prof. Zdenka Bilušić. Vjeroučitelji su kroz obilazak povijesno bitnih sakralnih i kulturnih točaka u središtu grada produbili dosadašnja i stekli nova znanja koja u konačnici mogu iskoristiti na praktičan način u nastavi vjeronauka.

Susret je zaključen okrjepom (zahvaljujemo biskupiji) i druženjem u konobi Dalmatino (zahvaljujemo kolegi Zvoni Bilušiću). U domaćoj i opuštenoj atmosferi vjeroučitelji su zaključili još jednu školsku godinu i hrabro krenuli ususret ljetu i novim izazovima.

Nenad Palac, vjeroučitelj 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries