Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

'Festival' radosti i zajedništva u Križevcima (FOTO)

NAGRADNI IZLET ZA  NAJUSPJEŠNIJE 'OLIMPIJCE'

IMG-20180427-WA0002

Kao i svake godine, najbolji olimpijci s radošću su dočekali nagradno druženje. Pun autobus djece i mentora okupio se u ranim jutarnjim satima, spremni da veselo i u zajedništvu provedu jedan lijepi dan. Vremenska prognoza išla nam je na ruku. Radovali smo se Križevcima, konačnom odredištu, jer većina nas nikad tamo nije bila. Još više smo se radovali prilici da konkretno osjetimo i doživimo dijalog kojeg smo toliko proučavali ove školske godine. " Da svi budu jedno!", rekao je Isus i ta molitva bila je moto našeg putovanja. Bilo je tu svega: red molitve, red pjesme, red čokoladica i bombona, red igara i najviše smijeha. Zahvaljujemo svima koji su nam omogućili ovaj dan. Prvo i osnovno, našem nebeskom Ocu koji nam "ne da mira" i potiče nas na jedinstvo i bezuvjetnu ljubav, našem zemaljskom ocu, biskupu, koji nas je pratio svojim blagoslovom, našim domaćinima fokolarinima koji zdušno svjedoče i žive konkretnu ljubav Evanđelja i svima od najmanjeg do najvećeg, od najmladeg do najstarijeg, od 'prvog' do 'posljednjeg'.

Kako je konkretno bilo, pročitajte 'iz pera' jednog 'olimpijca'.

 

Zahvaljujući Gospodinu, u jutarnjim satima petka krenuli smo na jednodnevni izlet u Križevce. Nakon molitve bl. Ozani koju je predvodila s. Jakica i podjeljenih čokoladica stali smo na odmaralište, odmorili se i nastavili nas put prema Križevcima .

Oko 11 h stigli smo u Križevce. Tamo smo upoznali zajednicu Mariapoli Faro gdje smo saznali o životu i prebivalištu njezinih članova i o njezinom ekumenskom i međureligijskom djelovanju. Grad zajednice Faro (svjetionik) smješten je unutar grada Križevaca. Tamo živi sedamdesetak članova pokreta fokolarina koji žive evanđeosko poslanje zapovijedi Kristove ljubavi.

Posjetili smo grkokatoličku crkvu u kojoj smo saznali osnove o istočnom bogoslužju i povijesti crkve. Zabavljali smo se i igrali igre koje su osmislili domišljati članovi zajednice.

Oko 14 h bio je zajednički ručak. Poslije objeda zaputili smo se u grad, gdje smo zajedno s mentorima obišli važna mjesta Križevaca.

Nakon povratka iz grada članovima udruge fokolarina i grkokatoličkom svećeniku iz katedrale Presvetog Trojstva zahvalili smo na gostoljubivosti.

Prema Šibeniku smo krenuli u kasnim popodnevnim satima i nakon višesatne vožnje došli u Šibenik te radosni i puni doživljaja uputili se prema svojim domovima.

Stipan Režić