Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Božićno primanje ravnatelja kod oca biskupa

ravnatelji17003Svečani prijem oca Biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljicama dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, dekana veleučilišta i predstavnika županijske i gradske uprave, upriličen je 21. prosinca u prostorijama biskupijske dvorane pored Katedrale.

 

Na samom početku susreta katedralni dječji zbor pod ravnanjem voditeljice zbora Jelene Mikulandra, uz instrumentalnu pratnju violine i flaute otpjevao je pjesmu Marijo, slatko ime. Nakon skladno otpjevane pjesme, Fran Tunuković, učenik OŠ Jurja Šižgorića, na violončelu je odsvirao dvije skladbe; Elegiju F. Matz-a i kajkavsku popevku Vehni, vehni fijolica…. Slijedila je druga pjesma zbora U ovoj noći popraćena plesom jedne „zvjezdice“.

Na početku je okupljene pozdravila s. Jakica Vuco i zahvalila na svesrdnoj i uspješnoj suradnji koju ostvaruju Katehetski ured šibenske biskupije i svaka škola posebno. Odgoj je težak zadatak, ali vrijedan truda, rekla je s. Jakica. Nakon pozdravnih riječi u ime ravnatelja i ravnateljica svih osnovnih i srednjih škola obratio se prigodnom riječju ravnatelj Prometno-tehničke škole Zdravko Peran. Ravnatelj je naglasio važnost prihvaćanja u različitostima te zahvalio ocu biskupu na svemu do sada učinjenom, u nadi da sve ubuduće prožme ljubav i radost Božića na opće dobro. Dijana Ercegović, pročelnica u županijskom uredu za prosvjetu grada rekla je kako se uvijek nanovo raduje susretu. Posao koji obavljaju članovi ustanova za odgoj i obrazovanje je iznimno težak jer brzo ne donosi plodove, ali ima puno primjera iz naže Županije koji nam potvrđuju da se može i ono što je teško. Ljepote domovine, kultura i običaji koje imamo veliko su bogatstvo koje treba znati i htjeti čuvati. Nakon izrečenih riječi otac biskup Tomislav sve je sudionike susreta pozdravio, zahvalio na zauzetosti koja se na različitim područjima djelovanja škola i projektima povezanih predmeta ostvaruje na mjestima i izvan prostora škole; u kazalištu, kinu, sportskim i drugim dvoranama, crkvama… Očuvanje i promicanje kršćanskih i humanih vrijednosti velika je zadaća i odgovornost učitelja. Otvorenost za druge/drugačije ne bi trebala izvirati iz neinformiranosti i površnosti, nego iz aktivnijeg i konkretnijeg zauzimanja za življenje kršćanskih vrijednosti. Pozvao je Biskup sudionike da pročitaju poruku biskupa Hrvatske biskupske konferencije „Založiti se za temeljne vrjednote obrazovanja i obitelji“ . Na kraju je otac Biskup svima poželio radostan Božić i podijelio kalendare za novu godinu.