Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

ŽSV: „Evaluacija osobne primjene kreativnog i likovnog izražavanja u vjeronaučnoj nastavi“

IMG 20170927 160713Prvo Županijsko stručno vijeće u školskoj godini 2017./2018. pod nazivom „Evaluacija osobne primjene kreativnog i likovnog izražavanja u vjeronaučnoj nastavi“ održano je u srijedu 27. 09. 2017. godine u Katoličkoj osnovnoj školi, s početkom u 16 sati.

 

Skup je započeo uvodnim govorom voditelja ŽSV Marka Majetića koji je ukratko najavio program današnjeg održavanja. Nakon toga je uslijedila molitva koju je predvodila vjeroučiteljica Nikolina Gović, zatim su vjeroučitelji Željko Bobanović i Mario Preden iznijeli izvješće s ljetnih katehetskih škola održanih u Zagrebu i Splitu.

Nakon toga je uslijedila zanimljiva prezentacija „I ja mogu biti misionar“ koju je održala Ines Sosa Meštrović, djelatnica Nacionalnog misijskog ureda u RH.
Naglasak je bio na misionarskom djelovanju svih ljudi, a osobito nas vjeroučitelja koji možemo u svom radu poticati i djecu na promišljanje i zalaganje za one kojima je to najpotrebnije. Na to se osvrnuo i don Tomislav Puljić koji vodi misijsko djelovanje u Šibenskoj biskupiji te naveo kako za vrijeme adventa postoji akcija „Djeca pomažu djeci“ koja nastoji na različite načine prikupiti sredstva za potrebe misija. Na kraju prezentacije je uslijedio kratki kviz znanja.

Zatim je uslijedila radionica „Likovni izričaji u nastavi vjeronauka-naša iskustva“ koju su održali vjeroučitelji Marina Galić i Marko Majetić. Naglasak je bio na promicanju kreativnosti učenika.

Na samom kraju nam se obratila predstojnica s. Jakica Vuco koja je iznijela godišnji plan i program Katehetskog ureda za ovu školsku godinu. Nakon toga smo se pozdravili i razišli s novim saznanjima i idejama.

Tina Totić, vjeroučiteljica