Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Vjeroučitelji u Drnišu

image-0-02-04-f1f9bfed3e598d684c085ee8c6d82edf2bbf85c1556c241d7804de143ac4087a-VU organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije 19. lipnja 2017. godine u prostorijama Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog u Drnišu održano je Županijsko stručno vijeće za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama.Tema stručnog skupa bila je „Izbor zahtjevnih biblijskih tekstova: analiza i prilagodba“.

 Vjeroučitelji su okupljanje započeli euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu koji je predvodio fra Damir Ćiro Čikara.

Molitvu na Županijskom stručnom vijeću predvodili su s. Klara Pavlović i vjeroučitelj Zvonimir Krakan, a pozdravne riječi dobrodošlice uputio je vjeroučitelj Marko Majetić, jedan od voditelja Županijskog stručnog vijeća.

Predavanje pod nazivom Izbor zahtjevnih biblijskih tekstova: analiza i prilagodba održao je don Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije. Predavač je kroz dva biblijska teksta o vjeri poganke Kanaanke (Mt 15) i susretu Isusa i satnika (Lk 7) vrlo zanimljivo predočio problem predrasuda, tolerancije, odnosa Židova prema strancima te vjeri Židova i apostola.

Primjere dobre prakse iznijela je s. Klara Pavlović, a pedagoške radionice Instrumenti samovrednovanja vjeroučitelja vodili su vjeroučitelji Marina Galić, prof. i Marko Majetić, prof.

Radni dokument „Da vaša radost bude potpuna (Iv 15,11). Kateheza i rast u vjeri u današnjim okolnostima“ prezentirale su vjeroučiteljice Tina Rožić, prof. i Petra Bralić, prof. nakon kojeg se razvila rasprava i diskusija o istom.

Vjeroučitelji su imali priliku i obići kulturne i povijesne znamenitosti grada Drniša.

Robert Šimić