Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Najljepša čestitka majkama (FOTO)

IMG-20170504-WA0015U četvrtak, 4. svibnja 2017. u kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole u Šibeniku održana je tradicionalna priredba povodom Majčinog dana "Majka - srce obitelji", koju već niz godina organizira Katehetski ured šibenske biskupije. Kroz pjesmu, riječi, ples i glumu svima je bio isti cilj: istaknuti vrijednost majke, njenu požrtvovnost, ljubav i brigu, ali i zahvaliti i nebeskoj majci Mariji, kojoj je na osobit način posvećen ovaj mjesec svibanj.

 

S. Jakica Vuco, predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije, na početku programa uputila je nekoliko pozdravnih riječi, istaknuvši kako je "majka naše najveće blago, ona je pjesma i sve ono nam drago. Sve se okreće oko moje majke. Zbog ljubavi njene, tata se okreće, zemlja se okreće, sunce se okreće, a mama se okreće samo oko mene. Hvala svakoj mami za ljubav i brigu, ljubav ćemo uzvratiti nabolje što znamo, a briga joj zadavat nećemo nimalo." Tim riječima uvela nas je u program. 

U programu su nastupili:

DV KUĆICA - ples: Sreća najveća , mentorice: Nevenka Vrcić i Robertina Goger
OŠ TINA UJEVIĆA - igrokaz: Ruža za majku, mentorica: Mira Paić
DV BRAT SUNCE - pjesma: Najljepše su oči, oči moje majke, mentorice: Branka Klisovići Martina Ban Smit
SKUPINA „ANĐELI“ DV VIDICI, Šibenska maslina - pjesma: Koliko volim mamu, mentorice: Sanja Lelas i Bernardica Ljutić
OŠ JURJA DALMATINCA - recitacija: Mamino zlato, igrokaz: Zanimanje - mama, mentorica: Eva Lovrić Žaja
DV BLAŽENA HOZANA - ples: Škaljarsko kolo, mentorice: Ana Šarić i s. Rahela Rukavina
KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA - recitacija: Majka, mentorice: Julija Crnogaća i Ines Bakljas Nakić
SREDNJA TEHNIČKA ŠKOLA - jesma: Majko, mentorica: Marina Galić

Priredbu je uveličao i biskup Tomislav Rogić koji se na kraju obratio svim prisutnima, pitajući koje su dvije najvažnije riječi koje kažemo majci. Dobivši različite odgovore posebno je istaknuo dva: volim te i hvala ti mama!

Na kraju svi sudionici dobili su zahvale za sudjelovanje, a djeca slatkiše i balone kojima su se osobito obradovala. Hvala organizatorima ove proslave, a svim majkama čestitamo Majčin dan i želimo da im bude uzvraćena sva silna ljubav koju po svojoj naravi nose i dijele. Majka ima zanimanje 24 sata, a najveći poslovni uspjeh jedne mame je gledati djecu kako odrastaju. To je najveća ljepota i smisao njenog života - kako reče jedna djevojčica u igrokazu.

s. Rahela Rukavina

Pogledajte fotogaleriju!