Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Izvrstan uspjeh naših 'olimpijaca' u Topuskom! (FOTO)

dravno natjecanje iz vjeronauka 77 20170407 1381829924Na državnom Natjecanju iz vjeronauka - vjeronaučnoj olimpijadi koja je održana u Topuskom (sisačka biskupija) od 5. - 7. travnja 2017. predstavnici naše biskupije zabilježili su odlične uspjehe! U kategoriji osnovnih škola OŠ A. M. Petropoljskog iz Drniša osvojila je izvrsno treće mjesto! U kategoriji srednjih škola SŠ Lovre Montija iz Knina zauzela je četvrto mjesto, dok je Gimnazija Antuna Vrančića bila šesta!

 

Domaćin ovogodišnjeg državnog natjecanja bila je OŠ Vladimira Nazora, Topusko. Ovo termalnim izvorima bogato mjesto koje se nalazi u sisačkoj biskupiji, ugostilo je ukupno 41 ekipu iz dravno natjecanje iz vjeronauka 54 20170407 1336303338osnovnih i srednjih škola, koje su se natjecale na temu "Misijska djelatnost Crkve"Natjecanje je u srijedu, 5. travnja, nakon bogatog kulturno-umjetničkog programa kojeg su priredili domaćini, otvorio domaćin, sisački biskup mons. dr. Vlado Košić. Nadmetanja su počela u četvrtak ujutro pojedinačnim rješavanjem testova, nakon čega je uslijedio drugi krug - momčadska igra Moto 7/33. U popodnevnim satima natjecatelji su sa svojim mentorima posjetili grad Sisak, gdje je za njih upriličen kulturno-edukativni program. Vrhunac dana bilo je euharistijsko slavlje koje je u sisačkoj katedrali predvodio mons. Košić.

Trećeg dana, u petak ujutro, objavom privremenih rezultata započeo je završni dio natjecanja. Najboljih pet ekipa iz obje kategorije pristupilo je trećem krugu - Tko želi biti Isusov 'milijunak'? Nakon napete, ali nadasve poštene borbe, pobjede u obje kategorije odnijeli su 'Splićani': OŠ Sućidar u kategoriji osnovnih škola te III. gimnazija, Split među srednjoškolcima. Ovogodišnja vjeronaučna olimpijada završena je svečanom dodjelom nagrada i priznanja. Atmosfera sa završne svečanosti zapravo je odraz cjelokupnog ozračja u kojem je proteklo natjecanje: korektno nadmetanje, ali iznad svega radost zajedništva - dostojno karaktera vjeronaučne olimpijade.

dravno natjecanje iz vjeronauka 58 20170407 1603785034Boje šibenske biskupije na smotri u Topuskom branila je OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog iz Drniša u kategoriji osnovnih škola te SŠ Lovre Montija, Knin i Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik u konkurenciji srednjoškolaca. 'Drnišani' su u sastavu Ivan Elez, Iva Čupić, Petra Marin i Petra Šaran, s mentoricom s. Klarom Pavlović osvojili izvrsno treće mjesto te će naći svoje mjesto među putnicima na nagradni izlet u Češku krajem lipnja. Prošlogodišnji prvaci 'Kninjani' koji su nastupili u istom sastavu kao i lani (Stipe Maloča, Barbara Babić, Matea Babić, Antonio Hromić i njihov mentor Mario Preden) hrabro su se borili, međutim nisu mogli ugroziti ove godine fantastične gimnazijalce iz Splita. Na kraju su završili na odličnom četvrtom mjestu. Zapažen nastup imali su i debitanti, naši gimnazijalci Karla Rudan, Josip Šunjerga, Marija Žaja i Lea Župan s mentorom don Božom Škemberom, kojima je za 2,5 boda 'iskliznuo' treći krug te su na kraju zauzeli vrlo dobro i respektabilno šesto mjesto. Natjecatelje naše biskupije na licu mjesta bodrila je i predstojnica Katehetskog ureda, s. Jakica Vuco. Svim našim predstavnicima čestitamo na izvrsnim rezultatima kao i na primjernom ponašanju tijekom cijelog natjecanja!

Pogledajte fotogaleriju koja će vam dočarati atmosferu s ovogodišnje olimpijade.