Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Međubiskupijski susret maturanata

IMG 20170401 112323Dana 1. travnja 2017. godine pedesetak autobusa sa područja Zadarske i Splitsko-makarske nadbiskupije te Šibenske i Dubrovačke biskupije uputila su se prema Župi sv. Ante Padovanskog – Humac kako bi obilježila osamnaesti Međubiskupijski susret maturanata. Oko 2650 učenika predvođenih vjeroučiteljima i profesorima sudjelovalo je na ovogodišnjem susretu.

 

Susret je predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH, koji je svojim riječima potaknuo mlade da uvijek iskazuju jasno svoj stav, a posebno sada kada se nalaze na prekretnici svog života. Mons. Vukšić je naglasio kako je potrebno nasljedovati Krista u svim životnim situacijama te uvijek djelovati kao istinski svjedok vjere.

Tijekom euharistijskog slavlja učenici su prinijeli darove i izrekli molitve vjernika. Zbor mladih iz Imotskog je predvodio pjevanje na misnom slavlju.

Na kraju susreta domaćin je maturantima zahvalio na dolasku i istaknuo kako će se od njihovih prihoda osigurati godišnja stipendija jednom maturantu sa područja župe Sv. Ante Padovanskog - Humac što su svi odobrili velikim pljeskom.

Nakon misnog slavlja, zajedničko druženje se nastavilo u Mostaru i Međugorju. Maturanti su se vratili svojim domovima u večernjim satima ispunjeni i nadahnuti duhovnom snagom kako bi predstojeće obveze i izazove koje ih očekuju ispunili najbolje što mogu.