Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Duhovna obnova u Bolu na Braču (FOTO)

P1110582 2Duhovna obnova za vjeroučitelje Šibenske biskupije održana je na Bolu u dominikanskom samostanu od 3.-5. ožujka. Voditelj duhovne obnove bio je pater Damir Šokić, župnik u Bolu i starješina samostana .

 

Više od trideset vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri okupilo se u želji da provede nekoliko dana u miru i molitvi kako bi snažniji i hrabriji „brodili“ životom. Pater Damir je kroz razmišljanja o istini i ljubavi potaknuo sve slušatelje na istinsko življenje vrjednota. Vjerujemo da je svatko za sebe mogao otkriti i pronaći, ali i ponijeti sa sobom poneku dobru misao ili poticaj za istinskije i predanije djelovanje u Crkvi na slavu Bogu i korist čovjeku. Moglo se kroz različite oblike molitve razmišljati i biti otvoreni duhu Božjemu!

Neka Gospodin obdari svakoga svojim milostima, zaogrne svojom ljubavlju sve slabe i klonule, a jakima otvori oči srca da slabijima mogu pomoći nositi križeve života.

Iako vrijeme na dan povratka nije bilo sunčano, iako nije bilo sigurno da će brod isploviti, ipak je sve završilo u najboljem redu i vjeroučitelji su ponovno krenuli u svoje obitelji, svoje škole kako bi radosno i poletno susretali djecu, mlade, kolege i kolegice i sve ljude dobre volje.

Pogledajte fotogaleriju!