Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Podjela kanonskih mandata (FOTOGALERIJA)

20160904 201427U katedrali sv. Jakova, na večernjoj svetoj misi vjeroučitelji/vjeroučiteljice i odgajateljice u vjeri primili su kanonske mandate za rad u školi ili vrtiću.

Okupilo se oko 5o-ak vjeroučitelja-odgajateljica kako bi u zajedništvu i otvorenosti pristupili novoj školskoj godini i bili podrška novim vjeroučiteljima koji su počeli raditi ili su dobili trajne mandate za svoju službu.

 

Vjeroučitelji su tijekom sv. Mise izrekli ispovijest vjere i nakon poziva biskupa Rogića da budu živi i oduševljeni navjestitelji Kristova Evanđelja, spremno odgovorili i obećali aktivno sudjelovanje u životu Crkve, suradnju sa službenicima zajednica kojima pripadaju i odgovorno svjedočenje vjere u zajedništvu s Papom, biskupima i Crkvom.

Nakon sv. Pričesti 13 vjeroučitelja i jedna odgajateljica u vjeri je pristupilo oltaru i iz ruku Biskupa na Bibliji preuzelo Kanonski mandat.

Kanonski mandat je dokument kojega potpisuje i daje Biskup kako bi vjeroučitelji poslani od predstavnika Crkve (biskupa) vršili poslanje evangelizacije „onih koji žele čuti“ !

Nakon sv. Mise okupljeni su se uputili u dvoranu u kojoj je s. Jakica u ime svih pozdravila Biskupa i poželjela mu dobrodošlicu. U nastojanju da se Riječ Božja pronese često puta se dogodi da se ne vidi plod, rekla je s. Jakica, ali i nadodala da vjeroučitelji neće odustati sijati…. Otac Biskup je nastavio misao i molio vjeroučitelje da se plodovima ne opterećuju jer „On daje da sjeme raste…“.

Poželjevši svima sretnu školsku godinu i radosno naviještanje Božje riječi biskup Tomislav je rekao kao želi živjeti i biti s nama u zajedništvu poslanja i života.