Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Drugo Županijsko stručno vijeće (ŽSV)

 

Drugo Županijsko stručno vijeće (ŽSV) u školskoj godini 2015./2016. održano je u srijedu 15. lipnja 2016. godine s početkom u 16 h, u Župnom uredu sv. Luke u Otoku Dalmatinskom.

 

Tema skupa namijenjenog vjeroučiteljima osnovnih i srednjih škola s područja Šibenske biskupije bila je''Rad s darovitom djecom'', a okupilo se oko četrdesetak sudionika.

 

Srdačno smo dočekani od župnika fra Mira Ančića i našeg kolege Silvija Norca-Kljaje, te časnih sestara koje djeluju u spomenutoj župi.

 

Skup je započeo molitvom koju je predvodio voditelj ŽSV-a Marko Majetić, nakon koje je iznio izvješće o ovogodišnjem radu županijskog vijeća, te sadržaju Proljetne katehetske škole.

 

Voditeljica ŽSV-a s. Renata Azinović izvijestila nas je o sadržaju Zimske katehetske škole.

 

Uslijedilo je kratko izvješće predstojnice s. Jakice Vuco o radu Katehetskog ureda u ovoj školskoj godini. Prisutne je upoznala s budućim promjenama u vodstvu ŽSV-a, s obzirom da se s. Renata, zbog obveza, zahvalila na dosadašnjem ukazanom povjerenju.

 

Primjere dobre prakse kroz svoje ogledne sate donijeli su ovogodišnji pripravnici koji su uspješno položili svoj stručni ispit, Bernard Šarić, fra Ivan Šimunac, Dragan Miličević i Ante Nimac. Čestitamo!

 

Izlaganje na temu ''Rad s darovitom djecom'' održala je dipl. psih. Gorana Bilušić.

 

U izlaganju koje je bilo izuzetno poticajno psihologinja Gorana upoznala nas je s pojmom darovitosti i kako je prepoznati kod učenika.

 

Nakon što je definirala što je darovitost, sudionicima je ponudila upitnik koji nam je pomogao u promišljaju o dosadašnjem radu s darovitim učenicima, a zatim ponudila nove strategije i metode koje bi nam mogle pomoći u radu.

 

Obogaćeni novim saznanjima uputili smo se u župnu crkvu Gospe Lurdske na euharistijsko slavlje koje su predvodili fra Ivan Lukač i fra Ivan Šimuna.

 

Zahvali smo Gospodinu na uspješno završenoj nastavnoj godini.

 

Zajedništvo smo nastavili u župnoj vjeronaučnoj dvorani počašćeni bogatom trpezom od naših domaćina.

 

Još jednom velika hvala na toplom i srdačnom gostoprimstvu.