Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Majka - srce obitelji (FOTOGALERIJA)

20160505 200208Majka, najdraže i najmilije biće kojoj ljudi širom svijeta izražavaju različite znakove pažnje ima svoj dan u drugu nedjelju u svibnju. Izreći majkama zahvalu i pohvalu za sve što za njih čine, imala su priliku djeca i učenici nekoliko dječjih vrtića i osnovnih škola diljem biskupije pristiglih u Katoličku osnovnu školu 5. svibnja 2016. na već tradicionalnu priredbu “Majka – srce obitelji” u organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije.

 

Svim okupljenima dobrodošlicu je izrekla predstojnica Katehetskog ureda s. Jakica Vuco izrekavši lijepe misli o majkama i njihovom djelovanju koje je često skriveno od očiju javnosti. Zahvalu majkama izrekao je i o. biskup mons. Ante Ivas koji je u obraćanju djeci naglasio kako je u djetinjstvu imao tri mame: svoju mamu, njezinu mamu koja ga je također odgajala Majku Isusovu – Gospu. Potakao ih je da i oni u svom životu poštuju ove tri žene. Ovom prilikom poklonio je Katoličkoj osnovnoj školi sliku Marije s djetetom Isusom.

Program su otvorila djeca DV Brat Sunce pjesmom “Dijete milosrdnog srca” i plesnom točkom “Hvala mama”. Pohvalu mamama nastavili su učenici OŠ Jurja Dalmatinca recitacijom “Ova je pjesma” i igrokazom “Napredovanje” u kojem su istaknuli kako je naviše napredovanje jedne žene u ulozi majke; jače i važnije od svih profesionalnih napredovanja koje može ostvariti u poslovnoj karijeri. Plesnom točkom “Cvijeće za Mariju” djeca Vjerske skupine “Anđeli” DV Vidici usmjerili su okupljene na molitvu Majci Božjoj. Ritmičnošću izvođenja “Mažoret plesa” ponijeli su okupljene učenice OŠ Braće Radića iz Bračevića, a u izvođenju spleta pjesama o majci “Najbolja mama na svijetu” pridružili su im se i učenici PŠ Donje Ogorje, dok je izvrstan monolog “Mama i ja” izazvao odobravanje i oduševljenje publike. “Kako se štedi mama” ukazali su nam djeca DV “Kućica”, dok su pjesmom “Mama” izrekli predivne misli o majci. Kako i ocjena može obradovati majku kao najljepši poklon za Majčin dan pokazali su učenici OŠ Tina Ujevića igrokazom “Poklon”, a recitacijom “Hvala vam mame!” učenici OŠ Jurja Šižgorića pohvalili su mame za sve skriveno što čine. Recitacijom “Draga moja majko, hvala ti!” učenik naše škole Luka Popović (1.a) izrekao je zahvalu mamama na mnogim stvarima koje mame čine, a nama često promaknu kao sitnice, dok su učenice 3.b igrokazom “Slovo M” ukazale koje je slovo zaista najvažnije u abecedi.

Za poklon mamama izvođači su na kraju priredbe dobili napuhane balone u obliku srca koji su tijekom cijele priredbe krasili pozornicu. Radost djece bila je velika, a i majki koje su uživale u jednom dječjem iskrenom izražavanju zahvalnosti.

s. Mandica Starčević