Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

DUHOVNA OBNOVA VJEROUČITELJA I ODGOJITELJICA U VJERI U KNINU

Duhovna obnova vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Šibenske biskupije održana je 26. ožujka 2022. u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu. Susret je, u suradnji s voditeljima županijskih stručnih vijeća Šimunom Radnićem i Marinom Galić, organizirala predstojnica Katehetskog ureda s. Renata Azinović.

knin3

 

Na samom početku susreta okupljenima se obratio mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski. Izrazio je radost što je ovaj dan mogao biti s njima i uživo im zahvaliti na svemu što čine svakoga dana iznova. Iskazao im je svoju podršku i blizinu i u nastojanjima koja im tek predstoje.
Susret je započeo molitvom križnoga puta kojega je predvodio vjeroučitelj i župni vikar kninske župe fra Mario Lemo.

Kroz dva predavanja na temu položaja i zadaće vjeroučitelja u sinodalnom hodu Crkve te na temu teškoća vjeroučiteljskog poziva i poslanja u svjetlu Mt 10,16-33, don Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije, detaljno je prikazao i analizirao sinodalnu narav Crkve i doprinos koji kao vjeroučitelji možemo i trebamo dati i u odnosu na društvena zbivanja i promjene, ali i u odnosu na sami sinodalni hod unutar Crkve. Ukazao je na tri straha koja nas u tom djelovanju sputavaju: strah od samoga sebe (od vlastite nemoći pred životnim iskušenjima), strah od drugih (odbačenosti, poniženja, progona, nasilja i smrti) i strah od samoga Boga (sumnja u Njegovu ljubav i vjernost, u Njegovu zauzetost za mene). Kao odgovor na njih istaknuo je trostruki Isusov ''ne bojte se'': prvi koji se oslanja na pouzdanje u Duha Svetoga, drugi na prolaznost svih zemaljskih moći i sila i treći na ljubav Božju. Uslijedio je rad po skupinama u kojemu su učitelji osluškivali poticaje Duha Svetoga i jedni druge te dali neka konkretna zapažanja i ideje.

Vrhunac susreta bili su sakramenti pomirenja i Euharistije.

Što na koncu reći osim jedno ogromno HVALA svima?!
Hvala Šimunu i Marini na organizaciji. Hvala Neni, Domagoju, Mariji, Niki, Snježani, Berniju, Mirni, Mihovilu, Vlasti, Željku, Mariji, Borisu, Ivani i Miliju na čitanjima postaja križnoga puta. Hvala Mariju, Tonki, Mariji, Sanji, Anti i Branimiri na njihovom služenju u križnome putu i Svetoj Misi. Hvala Zvoni, Andreji, Josipi, Tini i Marici na animiraju rada po skupinama. Hvala Šimunu na glazbenoj pratnji. Hvala Ivani i Mariji na ukusnim kolačima. Hvala Ivani i Borisu na fotografijama. Hvala Vinku koji je prekinuo svoje umirovljeničke dane da bi bio s nama. Hvala Dinku, Peri, Anamariji, Antoneli, Mariji, Luciji, Daniri, Boženi, Marijani i Tini na svim podijeljenim mislima i toplini. Hvala i svima onima koji su bili spriječeni fizički biti s nama, ali su u duhu bili povezani svake sekunde. Hvala fra Mariju i fra Josipu na bratskom gostoprimstvu, don Marinku na posredovanju Božje riječi i ocu biskupu na blizini i podršci.
Iznad svega hvala dobrome Bogu koji nas je darovao jedne drugima, pozvao nas na isti put i bdije nad nama.

knin1knin2knin4knin6knin7knin8knin9knin10knin13

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries