Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV RASNE DISKRIMINACIJE U TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI

Učenici 3. razreda turističko - ugostiteljske škole u Šibeniku, smjer hotelijeri, na satu Vjeronauka izradili su nekoliko plakata povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije koji se obilježava 21. ožujka.

tus4

 

Na plakatima sa slikama i tekstovima dominiraju pozitivne poruke poput: Jedinstven si, željen si, važan si, ti si Božja slika, poseban si i slično, a ove pozitivne poruke napisane su s ciljem osvješćivanja naše okoline kako je svaki pojedinac u društvu važan te da nema lijepih i ružnih osoba. Važno je također ovom tematikom osvijestiti ostale mlade ljude da ne treba u užim krugovima raditi razliku između osoba na temelju toga što netko ima drugačiju boju kože, kose, očiju i ostalo.
Učenici su istaknuli također važnost osobe Martina Luthera Kinga koji se borio protiv rasne diskriminacije crnaca u Americi te napisao prekrasan tekst "I have a dream" (Ja imam san).
Zaključili su da je rasna diskriminacija primitivna stvar pojedinaca kroz povijest jer ne vide koje se bogatstvo krije u svakoj osobi koju je Bog zamislio baš takvu kakva jest i koja može doprinijeti poboljšanju i napretku u ovom svijetu bez obzira na neke biološke zakonitosti i datosti. Treba zaviriti u dušu osobe, a ne je promatrati samo na vanjštini. Bog je stvorio svaku osobu na čudesan način, vrijedan divljenja.
Najvažniji citat koji bi učenici izdvojili je: Mislim da postoji samo jedna vrsta ljudi. Ljudi. - Harper Lee

s. Elizabeta Glasnović, vjeroučiteljica

tus1

tus2

tus3

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries