Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

ODRŽANA ŽUPANIJSKA STRUČNA VIJEĆA

U srijedu 7. travnja 2021., na platformi ZOOM, održana su druga Županijska stručna vijeća vjeroučitelja Šibenske biskupije.

nike dunk high black leather chair for sale | adidas chunky sneakers white gold women jeans size

Započela su predavanjem Šimuna Radnića, voditelja ŽSV-a Šibenik – Zapad, na temu Utjecaj vrednovanja na razinu usvajanja ishoda predmeta Katolički vjeronauk. Nakon osvrta na polazne dokumente Smjernice za vrednovanje procesa i ostvarenosti odgojno-obrazovnih ishoda u osnovnoškolskome i srednjoškolskome odgoju i obrazovanju (MZO 2019.) i Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu (MZO 2020.), voditelj je podsjetio na položaj vrednovanja unutar kurikulumskog kruga, na njegove oblike i načela. Posebno se osvrnuo na izvješćivanje kao oblik komunikacije i s učenicima i s roditeljima. U završnom dijelu, nizom postavljenih pitanja, potaknuo je okupljene na raspravu i zajedničko traženje odgovora na pitanje u kojoj mjeri vrednovanje kakvo danas imamo utječe na ostvarenje postavljenih odgojno-obrazovnih ishoda.

Drugo izlaganje na temu Nastava u online okruženju imala je Marina Galić, voditeljica ŽSV-a Šibenik – Istok. Započela ga je definicijom i opsegom e-učenja. Osvrnula se na početke online nastave prije godinu dana i usporedila ih s razinom na kojoj smo sada. Izdvojila je njezine prednosti i nedostatke. Upoznala je okupljene s nizom strategija za rad u online učionicama i donijela nekoliko praktičnih savjeta kako online nastavu učiniti zanimljivijom, naglasivši važnost međusobne podrške.
Uslijedila je radionica Razmisli – razmijeni – izloži. Vjeroučitelji su, podijeljeni u skupine, promišljali o svojim iskustvima online nastave, razmjenjivali iskustva, opisivali najčešće problemske situacije s kojima se susreću i nudili rješenja. Uz to su razmjenjivali i ideje aktivnosti za odmor mozga koje odgovaraju vjeroučenicima, ali i vjeroučiteljima.

Neke praktične ideje rada u online okruženju dobili smo i u završnom dijelu susreta. O svom iskustvu online nastave, o učenju na vlastitim pogreškama i o unaprjeđenju rada posvjedočio je Domagoj Jurković, vjeroučitelj u Ekonomskoj školi. Kao primjere dobre prakse, predstavljene su i metodičke pripreme kolegica koje su nedavno položile stručni ispit. S. Elizabeta Glasnović predstavila je pripremu na temu Otac nove Europe za drugi razred srednje škole, a metodičku pripremu za osmi razred Hrvatska – predziđe Kršćanstva, umjesto odsutne s. Manes Puškarić, predstavila je njezina mentorica Rosanda Vukičević.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries