Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

PRIPRAVLJATI PUT

MEDITACIJA UZ DRUGU NEDJELJU DOŠAŠĆA

stjepan

Neke krajeve Lijepe naše nedavno je uljepšao bijeli pokrivač – snijeg. U mom kraju ima ga sasvim dovoljno da uposli ruke spremne za pripremanje staze. Staza je to kojom će hoditi ukućani, kućni ljubimci, dragi gosti i rodbina. I opet, snijeg će padati, a stazu će marljive ruke i dalje održavati.

Nike air jordan Sneakers | nike alpha menace shark boys skin color names


O, kako je ponekad teško stvoriti stazu i održavati je. Nismo uvijek duhom i tijelom spremni. Ometa nas toliko toga. Ali znamo, ako ne pripravimo put, tko će do nas doći? Tko će prepoznati naš dom? Tko će se osjetiti pozvanim? Pitanja su to na koja znamo odgovor. I u evanđelju Druge nedjelje došašća nailazimo na marljivog Ivana. On nije imao snijeg koji mu je otežavao pripremanje puta. Njemu su tegobe zadavale neke sasvim druge stvari, neki sasvim drugi događaji. Ali on nije odustajao. Stazu koju je pripravljao vodila je samo prema jednom Cilju, prema jednom Kralju.


Možda smo tek u ovom došašću odlučili pripremati put. Možda nam je početak težak. Ipak, netko je to prije nas učinio veoma dobro. Bijaše to Ivan Krstitelj. Nada u Isusov dolazak - nikada u njemu nije nestala, vjera da dolazi Onaj koji daje puno više nego li itko može zamisliti – nije se ugasila. To može samo ljubav, ljubav prema Isusu koji je jedini smisao svih naših životnih staza. Ponekad ćemo odustati, zalutati na neke tuđe staze, vraćati se natrag i opet žudjeti za korakom naprijed, ponovno kretati s nekim novim poletom. Neka nas to ne obeshrabri! On, koji krsti Duhom Svetim, On je uvijek tu, na našoj stazi. Pogled uprt u Krista. Pogled koji Ga želi susresti već na početku stvaranja naše životne staze – to će biti dovoljno i nova snaga će nadoći.

 

s. Manes Puškarić

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries