Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

DOŠAŠĆE PRED NOVIM IZAZOVIMA

TERENSKA NASTAVA I RAZMIŠLJANJE JEDNOG VJEROUČITELJA

berni1

Razredni je odjel Osnovne škole Vodice 6.a posjetio župnu crkvu 3. prosinca 2020. i susreo se sa župnikom kako bi u ovom specifičnom vremenu došašća mogao doživjeti pravo mjesto slavlja i duhovne pripreme za došašće, a to je prije svega crkva.

latest jordan Sneakers | Yeezy Boost 350 Trainers

 

Vjeroučenici su se pomolili poštujući sve propisane epidemiološke mjere, a u razgovoru sa župnikom neki su se poželjeli i ispovjediti. Dok je župnik ispovijedao, vjeroučitelj je s ostalim vjeroučenicima izmolio deseticu krunice i kazao nekoliko riječi o važnosti crkve i došašća kao vremena pripreme za Božić.
Naime, broj vjernika u crkvama je ograničen, a jednako tako u osnovnim školama je strogo zabranjeno miješanje učenika razrednih odjeljenja, što pomalo dovodi do otuđenja. Ovim oblikom terenske nastave, koja nije zabranjena i koja je u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i naravi katoličkog vjeronauka kao konfesionalnog izbornog predmeta, vjeroučitelji Osnovne škole Vodice pokušavaju učenicima približiti pravo mjesto slavlja i duhovne pripreme za Božić, a to je crkva.

Advent je prijašnjih godina doživio svojevrsnu profanizaciju kroz adventske manifestacije poput Adventa u Zagrebu ili Adventa u Šibeniku – Adventure, a u skladu s tim advent se uvijek nalazi pred novim izazovima. Stoga je zadaća vjeroučitelja poučavati o pravom smislu adventa. Advent je prije svega vrijeme duhovne pripreme, iščekivanja i nade u dolazak Spasitelja Isusa Krista, koji se treba roditi u srcima vjernika i vjeroučenika pobožnošću, molitvom, dobrim djelima i sakramentalnim životom kojemu je prvotno mjesto sveti prostor – crkva.
Ograničeni broj vjernika predstavlja upravo tu odgovornost i brigu za drugoga u ovogodišnjem vremenu došašća. Osnovna škola Vodice, a i ostale institucije i zajednice građanske i vjerske naravi ulažu mnogo truda u promicanju odgovornosti za sebe i druge. Stoga ne prestanimo činiti dobro u vremenu došašća poštujući propisane epidemiološke mjere i ostanimo odgovorni.

 

Bernard Šarić

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries