Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

ODRŽAN STRUČNI SKUP ''ZDRAV DUH U ZDRAVOM TIJELU. KORELACIJA KATOLIČKOG VJERONAUKA I TZK''

STRUČNI SKUP ODRŽAN JE ZA VJEROUČITELJE ZADARSKE, DUBROVAČKE I ŠIBENSKE (NAD)BISKUPIJE

VJ-TZK1

Preko aplikacije ZOOM, u subotu 28. studenoga 2020. održan je stručni skup Zdrav duh u zdravomu tijelu – Korelacija Katoličkog vjeronauka i Tjelesne i zdravstvene kulture za vjeroučitelje Zadarske, Dubrovačke i Šibenske (nad)biskupije. Iako je prvotno planiran za svaku biskupiju posebno i u normalnim uvjetima, situacija je zahtijevala drugačije.

Okupljene je pozdravila Sabina Marunčić, viša savjetnica za Vjeronauk i moderatorica stručnog skupa. Marijana Dellavia pročitala je molitvu koju je za ovaj susret napisao don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije i jedan od suorganizatora stručnoga skupa.

Prvo predavanje na temu Čovjek i njegovo tijelo – ambivalentnosti zapadnoga mišljenja održao je fra Ante Vučković, profesor filozofije na KBF-u u Splitu. U svom predavanju govorio je o shvaćanju tijela kao prostoru proturječja. Napravio je presjek filozofske misli o tijelu kroz povijest i završio kršćanskim pogledom na čovjeka koje počiva na svijesti o Kristovu utjelovljenju i Njegovoj tjelesnoj prisutnosti među nama.

Gina Šparada, profesorica psihologije na istom fakultetu, održala je predavanje o Kultu tjelesnosti kod djece i mladih danas – psihološko-sociološki pogled. Govorila je o tijelu kao prostoru komunikacije koje pod pritiskom različitih kultova tjelesnosti pretvaramo u objekt dokazivanja, čime (osobito naši mladi) bježimo od autentičnoga ja i identificiramo se s mišljenjima ljudi. Objasnila je razloge takvih ponašanja i dala praktične savjete kako se s njima nositi.

U završnom dijelu stručnoga skupa, tri vjeroučiteljice predstavile su praktične modele koreliranja Vjeronauka i TZK. Primjer za razrednu nastavu predstavila je Ana Zupčić iz Dubrovnika, za predmetnu nastavu Jolida Klarić iz Zadra te za srednju školu s. Renata Azinović iz Šibenika.

Running Sneakers Store | Nike Air Force 1 , Sneakers , Perthenergy STORE

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries