Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

ZAHVALA ZA MILOST ZAJEDNIŠTVA I MEĐUSOBNE POTPORE

REPORTAŽA S DUHOVNE OBNOVE U BUŠKOM BLATU 

BB1

Duhovnu obnovu za vjeroučitelje i odgojiteljice u vjeri Šibenske biskupije predvodio je 6. – 8. ožujka 2020. u Buškom Blatu salezijanac don Mihovil Kurkut. Započeli smo je okupljeni oko Krista za zajedničkim stolom. Uistinu to bijaše milostan trenutak. Uslijedili su večera i križni put. Razmatranje Isusovog hoda, muke i smrti bio je uvod u dane pred nama. Večernji program imao je za cilj pobliže međusobno upoznavanje i iznio na vidjelo raznolikost očekivanja, želja, radosti i nadanja koje je svatko od prisutnih donio u susret.

latest Running | Space Jam x Nike Lebron 18 Low Wile E. x Roadrunner - Grailify

 Drugi dan započeli smo molitvom Jutarnje. U prvom predavanju don Mihovil je istaknuo smisao života, življenja za druge. Poučio nas je kako nam Bog često u hodu daje stvari i događaje s kojima se ne znamo svaki put nositi. Isus se nama približava, Isus nas ljubi. On dolazi k nama, k meni! Naglasio je važnost slušanja jedni drugih i važnost pitanja pred odgovorom. Pitanja su konkretna, odgovori često daju prividan mir. Naglasio je da s odgovorima ne treba žuriti. Nekada treba pustiti pitanje da razjasni stvari. Predavanje je zaključio mišlju da Bog gleda drugačije nego čovjek. U drugome predavanju upozorio nas je na važnost osoba oko nas, važnost davanja drugima.

Popodnevnu stanku smo iskoristili za odmor, šetnju, rekreaciju i druženje u razmatranju Božje riječi. U trećem predavanju voditelj je istaknuo važnost naše uloge kao vjeroučitelja, važnost našeg poziva te nas uputio na mlade ljude kojima smo poslani. Naglasio je glad mladih ljudi za Bogom i nas vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri kao nositelje takve hrane. Bog je blizu. Nema veće i gore stvari u našim životima nego Boga smatrati dalekim i takvim ga predstaviti mladima, rekao je. Završetak dana posvetili smo klanjanju pred Presvetim i još jednom Bogu prikazali sve svoje nakane, sve svoje molitve i misli, a potom međusobno podijelili svoja duhovna iskustva, pitanja i muke.
Bog nam je dao veliku milost zajedništva i međusobne potpore što se pokazalo i u neobveznom večernjem druženju. Na počinak smo pošli s osmijesima na licima, duše ispunjene kvalitenim druženjem i Božjom blizinom.

U nedjeljnom (posljednjem) predavanju don Mihovil je istaknuo važnost ne osuđivanja drugih, važnost molitve i oprosta. Upozorio je i na korizmeno vrijeme u kojem se nalazimo – milosno vrijeme za činjenje ovakvih koraka. Vrhunac susreta ponovno je bilo Euharistijsko slavlje.

Na samom kraju, predstojnica Katehetskog ureda s. Renata zahvalila je don Mihovilu na povjerenju i duhovnoj pratnji, ali i svim vjeroučiteljima i odgojiteljicama na međusobnoj podršci, potpori i dijeljenju.

Mihovil Čirjak, vjeroučitelj

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries