Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

ODRŽANO PRVO ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE VJEROUČITELJA

ŠKOLSKA GODINA U PROCESU KURIKULARNE REFORME

žsv180919-1

Početak nove školske godine uvijek je i početak novog niza stručnih skupova. Vjeroučitelji Šibenske biskupije otvorili su ga županijskim stručnim vijećima u srijedu 18. rujna, u prostorijama Katoličke osnovne škole. Tema skupa ''Školska godina u procesu kurikularne reforme'' okupila je više od 40 vjeroučitelja i vjeroučiteljica osnovnih i srednjih škola Biskupije. 

latest jordan Sneakers | New Releases Nike

Susret je započeo izvještajem s Ljetne katehetske škole za osnovnu školu koji je podnijela vjeroučiteljica Josipa Burazer te Katehetske škole za srednju školu kojeg je u ime odsutnogžsv180919-2 kolege Domagoja Jurkovića pročitao Mario Preden. S. Renata Azinović prezentirala je izradu Godišnjeg izvedbenog kurikuluma kroz pojedine faze i ''provela'' vjeroučitelje koji tek ulaze u školski sustav kroz platformu Loomen, nakon čega je uslijedila razmjena iskustava i pitanja ostalih kolega. Poseban naglasak stavljen je na ishode međupredmetnih tema i nužnost njihove implementacije i u godišnjim planovima i programima godišta koja još nisu obuhvaćena reformom.

žsv180919-3U pedagošku radionicu o primjeni formativnog i sumativnog vrednovanja okupljene je uveo voditelj županijskog stručnog vijeća Marko Majetić. Iako su slične radionice uglavnom već prošli, vjeroučitelji su spremno pristupili zadatku: osmišljavanju aktivnosti, implementaciji ishoda međupredmetnih tema i izradi mjernih instrumenata za sve tri vrste vrednovanja.

Kao i drugi skupovi, i ovaj je dao neke odgovore, otvorio još više pitanja, ali nadasve podsjetio na važnost međusobne podrške i suradnje kako bismo i u ovim promjenama prepoznali i dali najbolje od sebe.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries