Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

ZAVJETNI DAR GOSPE OD KAPELICE

AKTIVNOSTI UČENIKA OŠ ROGOZNICA

ZAVJETNI DAN -SLIKA ZA WEB

''O Danice uzorita,
O Kraljice plemenita,
Pusti na nas slavne zrake,
Od milosti slavne Majke.

Nike footwear | 『アディダス』に分類された記事一覧

 

Nek nam sunce to izađe,
A nevolja svaka prođe,
Ti za svoje sve radosti,
Izbavi nas od napasti.''

(dio stihova Ive Milete, Gospi od Kapelice (1899.)

Ove ćemo godine na Zavjetni dan našoj Gospi od Kapelice navedene stihove Ive Milete (1899.g.), iz sveg srca moliti i zazivati zasigurno više no ikada jer u jeku pandemije Covida-19, ne možemo se oteti dojmu da imamo moćnu zagovornicu na nebu koja je već jednom učinila čudo i spasila ovo mjesto od strašne bolesti. Prisjetimo se tih događaja iz 1887. godine kada su mjestom harale crne ospice koje su dnevno odnosile velik broj života. Tadašnji župnik don Tode Pavlinović, okupio je narod te su se zajedno, bosi s raspelom, uputili ka Svetištu moleći Gospu za milost. Od tog 24. siječnja, ospice su nestale, bolesnici ozdravili, a vjernički puk svake godine na taj dan slavi Zavjetnu misu.

Iako ove godine naši učenici neće organizirano poći i učiniti malo hodočašće Gospi od Kapelice zbog epidemioloških preporuka, ipak smo obilježili Zavjetni dan na prikladan način. Učenica Lucija Medić (8.r.) je nacrtala u tehnici olovke crtež naše Gospe od Kapelice te smo ga zajedno sa stihovima Ive Milete izložili na panou u našoj školi. Učenice Katarina Medić (5.r.), Roza Radić (5.r.) , Viktoria Hlavaček (7.r.), Lucija Medić (8.r.) i Katarina Pavić (8.r.) snimile su prigodni video o temi koji možete pogledati na priloženom linku. Zahvaljujemo našim učenicama na predanosti, volji i trudu te ih preporučamo u molitvi našoj i vašoj nebeskoj zaštitnici. Pođite ove nedjelje, 24.siječnja., u svom osobnom miru i u skladu sa svim mjerama i preporukama Gospi od Kapelice, prinesite joj svoje hvale i molbe, nek' nam još jednom iskaže milosrđe i bude nam na pomoć!

Vjeroučiteljica Petra Bralić

 

Vijest je preuzeta sa stranice OŠ ROGOZNICA, a video možete pogledati na POVEZNICI.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries