Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Drugi dan Državnog natjecanja

Untitled-1Drugog dana Državnog natjecanja iz vjeronauka, 3. travnja 2014. započelo je pismenim dijelom ispita koje je provedeno u našoj školi u jutarnjim satima. Nakon pismenog dijela svi su sudionici i njihovi mentori posjetili otok Prvić gdje su obišli Memorijalni centar Fausta Vrančića o kojem su učili u vjeronaučnoj građi. O posebnostima izložbenog prostora i nepoznatim detaljima Faustova života upoznala ih je kustosica Ivana Skočić. Uslijedio je posjet grobu Fausta Vrančića u župnoj crkvi u Prvić Luci gdje je župnik don Božo Škember predstavio župe otoka Prvića i samu crkvu u kojoj je grob Fausta V.

bridge media | Nike Shoes

Povratak brodom u hotelsko naselje Solaris gdje su sudionici bili smješteni proteklo je u ugodnom raspoloženju koje nije poremetio ni vjetar koji je onemogućio boravak na palubi. Rani poslijepodnevni sati bili su pridržani za drugi dio natjecanja - grupni rad "Fotoslagalice" u kojem su ekipe trebale pokazati i suradničke odnose, spretnost i znanje. Nakon mukotrpnog rada svi natjecatelji s mentorima i članovima Državnog povjerenstva uputili su se u razgledavanje Šibenika i njegovih nekoliko znamenitosti: crkve sv. Franje koja je Nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića, muzej sestara benediktinki i samostansku crkvu sv. Lovre u kojoj je grob službenice Božje Majke Klare Žižić. Vrhunac dana bilo je euharistijsko slavlje u katedrali sv. Jakova koje je predslavio o. biskup mons. Ante Ivas u koncelebraciji sa šestoricom svećenika. "Želio bih dragi mladi da budete otvoreni Božjoj ljubavi. Zatvoriti se Božjem srcu znači izložiti se otrovu koji ljudsko srce truje, a onda se taj otrov izljeva među nas: u naš narod, u naše obitelji i čitav svijet", poručio je mladima šibenski biskup Ante Ivas. Budite mudri ljudi, pozvao je biskup Ivas mlade. Ukazao je na Isusove riječi "Došao sam da imate život u izobilju" iz Ivanova evanđelja. Te su me riječi oduševile i danas me oduševljavaju, kazao je biskup koji je zaželio da i mladima te riječi Kristove uđu u srce. Po završetku misnog slavlja svi sudionici olimpijade pred katedralom svetog Jakova napravili su zajedničku fotografiju. Preko minsog slavlja pjevo je Dječji zbor župe Drniš, a svirao je takođe dječji tamburaški orkestar "Krsto Odak" iz Drniša. Zborom i orkestrom ravnala je prof. Milka Tomić. Završni, večernji dio dana bio je rezerviran za kulturni program u kojem su se predstavile Vodičke žudije i vokalno instrumentalni sastav Horses back .

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries