Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Otvorena vjeronaučna olimpijada

olimpijada 14 1Državno natjecanje iz vjeronauka  ili Vjeronaučna olimpijada učenika osnovnih i srednjih škola, svečano je otvorena je u srijedu 2. travnja u Šibeniku u prostorijama Katoličke osnovne škole. Na olimpijadi i kojoj sudjeluje osamnaest  srednjoškolskih ekipa i sedamnaest osnovnoškolskih ekipa iz cijele Hrvatske, te jedna gost ekipa iz Bosne i Hercegovine, učenici će se natjecati na temu "Katolička Crkva i znanost – doprinosi i odnosi". Natjecanje će se održati u Katoličkoj osnovnoj školi i u hotelskom naselju Solaris.

Giftofvision - Sneakers search engine | nike air jordan green polka dot dress kennedy

 

Program svečanog otvaranja započeo je prigodnim obraćanjem ravnateljice Katoličke osnovne škole s. Mandice Starčević. Izrazivši svima dobrodošlicu natjecateljima je zaželjela da talente koje imaju neprekidno krijepe u Božjim nadahnućima.  - Želim vam da u Šibeniku prepoznate integraciju vjere i znanosti koja se može očitovati u ljudima i građevinama koje će te posjetiti - poručika je ravnateljica Starčević.

Zamjenik gradonačelnika grada Šibenika Nikica Penđer učenike i njihove mentore pozdravio je pozdravom "Hvaljen Isus i Marija". Svima je zaželio dobrodošlicu. Ukazao je kako je točno prije devet  godina preminuo papa Ivan Pavao II sa porukom "Ne bojte se" mladima koja je upućena upravo mladima.  "Ne bojte se! Vi ste snaga i budućnost Hrvatske", poručio je dogradonačelnik Penđer.

Raduje me što se Vjeronaučna olimpijada održava u gradu Šibeniku, poručio je dožupan Šibensko - kninske županije Zoran Smolić. Raduje me što ćete vi mladi dati doprinos i vjeri i znanosti. Znanost pripada svima, a Katolička crkva je jedna od nositeljica i promicateljica znanosti, istaknuo je dožupan Smolić.

Tajnica Nacionalnog katehetskog ureda Anita Matković istaknula je kako je odnos Crkve i znanosti neiscrpna tema mnogim znanstvenicima. U građi za pripremu olimpijade naučili ste mnogo o odnosu crkve i znanosti. Ono najvažnije je da se ta dva područja ne isključuju nego među njima postoji sklad i suradnja.

Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje istaknuo je kako mu je drago što se Vjeronaučna olimpijada održava u Šibenskoj biskupiji.  Njegujte interes za vjeronauk, produbljujte spoznaje i budite bolji ljudi, poručio je ravnatelj Filipović.

Vjeronaučnu olimpijadu otvorio je šibenski biskup Ante Ivas. Natjecateljima i njihovim mentorima prenio je blagoslov pape Franje  s kojim se susreo prije sedam dana  u Rimu. Čovjeku nije dovoljna samo znanost i mudrost. Kad znanost oplemeni srce, a srce znanost i znanje onda se događaju velike stvari. Budite poput velikih ljudi koji su nikli u Crkvi, poručio je biskup Ivas.

U kulturnom djelu programa nastupila je ženska klapa Skradinke, djeca iz Dječjeg vrtića Brat sunce i iz Katoličke osnovne škole, te etno udruga Petrovo Polje iz Ružića.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries